Over bruistabletten en zuigtabletten

Je kent het vast wel, je hebt van die dagen dan voel je je somber, futloos en je hebt minder energie. Dan heb je vooral behoefte aan rust en meestal geen zin om andere mensen te ontmoeten. Je ontkomt er helaas niet altijd aan, maar als je het voor het zeggen had, dan trok je je terug. De stilte in….. rust. 

Maar je kent wellicht ook wel van die dagen waarop je bruist van de energie en je de hele wereld lijkt aan te kunnen. Niets houd je tegen om datgene te doen wat op je programma staat. Je doet met passie en plezier je de dingen die op je pad komen. Je voelt je blij en succesvol.

In de eerste situatie mopper je en klaag je veel en je zult het gevoel hebben dat mensen je uit de weg gaan. Je zuigt hun energie en dat voelt niet prettig voor hen. Je bent net een zuigtablet, je weet wel zo’n tablet die vocht opzuigt en opzwelt. En in deze situatie zwel je op van zieligheid.

In de tweede situatie bruis je van de energie, ben je gepassioneerd en vol plezier. In deze situatie zullen mensen graag bij je zijn en met je om willen gaan. Je bent net een bruistablet. Zo’n tablet die in het water begint te borrelen en bruisen en die zo lekker is voor als je in bad gaat. Je bruist van kracht en voelt je vrij en in balans.

We kennen allemaal beide situaties wel. Soms ben je een zuigtablet en soms een bruistablet. Dat mag ook en dat hoort ook bij het leven. Maar als de dagen dat je een zuigtablet bent niet in balans zijn met de dagen dat je een bruistablet bent dan is er werk aan de winkel.

Belemmeringen

Het probleem is vaak dat je allerlei belemmeringen ervaart om te stoppen met zuigtablet te zijn, zeker op de dagen dat je je gewoon niet zo goed voelt, dat je somber bent en futloos.

Als jij vaker een bruistablet wil zijn moet je deze belemmeringen opruimen! Welke belemmeringen heb jij om je weer energiek en krachtig te gaan voelen?

Ben je fit, eet je gezond, beweeg je voor jou gezond, denk je gezond? Of ben je helemaal niet fit en pieker je veel? Maak jij je snel zorgen en zuigt dat alle energie uit je weg? Heb jij nog veel uit je verleden waar je steeds tegen aanloopt? En komt dat steeds terug in je leven waardoor je energie weg lekt en je ook een zuigtablet wordt voor de mensen om je heen?


Gratis E-boek – LEEF je eigen leven t.w.v. 12,95
+ Gratis 5-daagse videotraining ‘BalansWeek’!

Schrijf je dus snel in voor de waardevolle mails


Je omgeving

Heb jij familie, vrienden, collega’s of buren die je liever ontwijkt, omdat ze veel energie van je vragen? Logisch! Dit zijn echte ‘zuigtabletten’ voor jou. Ze zuigen je leeg! Je hebt vast ook wel mensen om je heen waarbij je het fijn vind om bij te zijn. Deze zogenaamde ‘bruistabletten’’ geven je energie. Heerlijk om je aan op te laden!

Bruistabletten zijn vrolijk en levendig, integer, authentiek, toegewijd en betrokken. Ze spreken waardering uit en nemen verantwoordelijkheid voor hun gedrag en acties. Daardoor zijn ze vaak persoonlijk én zakelijk succesvoller.

Wat een verschil met zuigtabletten, die alleen maar energie kosten en waar je zo snel mogelijk bij weg wilt. Ze klagen, zijn ongelukkig en voelen zich slachtoffer van de situatie.

Bruistabletten geven je positiviteit, ideeën, bezieling, zijn vaak krachtig en stralen energie uit. Het is fijn om daarbij in de buurt te zijn en je er door te laten enthousiasmeren.

Zuigtabletten zuigen je leeg, kosten je energie en halen je in alle opzichten onderuit. Je ontmoet ze ‘liever niet’ en je komt uitgeput thuis.

Als jij een bruisend leven wil leiden dan is het belangrijk om je te omringen met bruisende mensen. Je creëert daarmee een omgeving waarin de kansen op succes groter zijn.

Het is dus ook belangrijk dat je afscheid gaat nemen van de zuigtabletten in je leven. Hoe moeilijk dat soms ook kan zijn. Afscheid nemen betekent niet dat je ze nooit meer kunt zien of ontmoeten, maar het betekent wel dat je je belangrijkste tijd niet meer aan hen besteed en je grenzen stelt in tijd en gedrag.

Van wie heb jij afscheid te nemen? Of… met wie zou jij minder tijd willen doorbrengen?

Wil je verder nadenken over je energiegevers en energievreters? Geef je zelf een luxe 2-daagse cadeau waarin je diepgaande coaching krijgt op jouw eigen thema’s en waar we ook kijken naar balans in jouw leven en hoe jij je energie kan laten bruisen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *